"Genç Başiskele, Genç İstihdam Projesi" Genişliyor



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Başiskele Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilen “Genç Başiskele, Genç İstihdam Projesi” kapsamında Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalandı.

Başiskele Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Özkan Duvarcı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Uzmanı Candan Umut Özden, Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Bünyamin Bedir, Başiskele Belediyesi Koordinatörü Serdar Tuncay, Karşıyaka Tüpraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü İsmail Güneysu, Bahçecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Aynur Kadiroğlu, Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ferit Alur, müdür yardımcıları, branş öğretmenleri katılım gösterdi. 

Başiskeleli gençlerin nitelikli eleman olarak istihdama kazandırılması amacıyla Başiskele Belediyesi tarafından projelendirilen “Genç Başiskele, Genç İstihdam Projesi”nde eğitimler tüm hızıyla devam ederken meslek lisesi gençlerin projeden daha fazla fayda sağlaması adına yeni bir protokol imzalandı.

BAŞKAN ÖZLÜ: GENÇ BAŞİSKELE, GENÇ İSTİHDAM PROJEMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIYORUZ

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Başkan M. Yasin Özlü, bu protokol ile Genç Başiskele Genç İstihdam Projesi’ni bir adım daha ileri taşıyacaklarını söyledi.

Başkan Özlü, “Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile birlikte bir yıl önce başlattığımız Genç Başiskele, Genç İstihdam projesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın da desteğiyle bugünkü değeri yaklaşık 2 buçuk milyon lira civarında olan bazı araç, gereç ve makinaları insan kaynağı yetiştirmek amacıyla temin etmiştik. Bir süredir de bu makinalar ve imkanlarla gençlere eğitimler verip bu proje kapsamında mezunlarımızı istihdam hayatına ve piyasasına kazandırmaya çalışıyorduk. Bu araç gereçleri ilçemizdeki meslek liselerimizin atölye sınıflarına yönlendirelim dedik. Burada hem oradaki öğrenci kardeşlerimiz, bu imkanlardan istifade etsin hem de biz meslek edindirme kurslarımızı yine Milli Eğitim’in desteğiyle uzman branş öğretmenlerimiz rehberliğinde yapalım diye düşündük. Böylece Genç Başiskele, Genç İstihdam projemizi daha ileriye taşımış olacağız.” dedi.

“İNSANLARIN HAYATINA DOKUNABİLMEK İŞİMİZİN BİR PARÇASI OLDU”

Başiskele Kariyer ve İstihdam Merkezi’nin (BAŞKİM) kurulduğu günden beri istihdama büyük destek sağladığını vurgulayan Başkan Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Göreve başladığımız günden beri Başiskele Kariyer ve İstihdam Merkezi’miz işveren sektörlerle kurulan iyi ilişkiler ve güzel iletişimler çerçevesinde iş arayan Başiskeleli hemşehrilerimizi istihdam piyasasına kazandırdı. Belediyeler yol yapar, park yapar, çöpleri toplar, temel belediye hizmetlerini yapar; ama biz insana yaptığımız insanın hayatını değiştirecek, insanı merkeze koyduğumuz insanların hayatına dokunmaya çalıştığımız çalışmalarımızı bu geçtiğimiz 5 yıl içerisinde çok önemsedik. Gençlik çalışmalarımızda, kadın çalışmalarımızda, istihdam projelerimizde merkeze bunu koymaya çalıştık. İnsanların hayatına dokunabilmek

o insanların hayatındaki değişimin bir parçası olabilmek ve o hikayenin bir köşesinde yer alabilmek derdimiz oldu. Onun için de bu konudaki çalışmalarımızdan bir tanesi kariyer ve istihdam merkeziydi, bir diğeri de işgücü piyasasının istediği, aradığı personelleri onlarla iş birliği yaparak istihdam projeleri üretip nitelikli işgücünü bu piyasaya kazandırmaktı. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleriyle böyle güzel proje yapmıştık. Oradan da önemli sonuçlar aldık. Arkadaşlarımızın gelişimine katkı sağladık. Belli bir birikimi kazandırdıktan sonra nitelikli işgücü olarak istihdam piyasasına geçişini sağladık. Bu projede emeği geçen herkese, milli eğitimdeki hocalarıma, marka ajansı temsilcilerimize, çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

ÖZKAN DUVARCI: MESLEK LİSELERİMİZ TEKRAR ESKİ PARLAK GÜNLERİNE DÖNÜYOR

Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Özkan Duvarcı da yaptığı açıklamada, “Meslek liseleri biliyorsunuz 28 Şubat sürecinde en çok olumsuz etkilenen kurumlardan biri oldu. Hükümetimizin yaptığı çalışmalar sonucunda meslek liselerimiz tekrar eski parlak günlerine dönüyor.  İş ahlâkı olan, çeşitli ürünler üreten bireyler yetiştirerek ekonomiye değer katan bu kurumlarda eğitimin kaliteli olması için yeterli malzemenin bulunması gerekiyor. Bu noktada öğrencilerimiz adına sayın belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Uzmanı Candan Umut ise, projenin asıl amacının genç işsizlere iş sağlamak iken şimdi aynı zamanda örgün eğitimdeki öğrencileri de işin içine katarak hedef kitlesini iki katına çıkartarak yapılan en değerli projelerden biri haline dönüştüğünü söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) aracılığıyla uygulanan 2021 Yılı Teknik Destek Programı Kasım-Aralık Dönemi kapsamında “Genç Başiskele Genç İstihdam Projesi” ile Başiskele Belediyesi, 20 projeyi geride bırakarak hibe almaya hak kazanmış ve istihdama nitelikli genç elemanlar yetiştirmek için eğitimlere başlamıştı.




FOTOĞRAFLAR

M. Yasin ÖZLÜ' nün Kişisel Web Sitesidir.