Başiskele’de Genc-i Âlâ Erişilebilir Kafe Açıldı



Başiskele Belediyesi ve +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği iş birliğiyle Genc-i Âlâ Erişilebilir Kafe, Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde açıldı.

Başiskele Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayat bulan Genc-i Âlâ Erişilebilir Kafe’nin açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, MHP Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, +1 Fark ile Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz ve çok sayıda davetliler katıldı.

BAŞKAN ÖZLÜ: GÜZEL İŞLERİMİZE +1 FARK EKLEDİK

Programın açılış konuşmasında "Güzel işlerimize +1 fark ekledik." ifadeleriyle Gölcük Down Sendromlular Derneği ile birlikte hayata geçirdikleri Genc-i Âlâ Erişilebilir Kafe'nin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek şunları söyledi:

“Bugün burada çok güzel bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyoruz. +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneğimizle birlikte kentimizin ve şehrimizin en kapsamlı gençlik merkezlerinden biri olan, Cumhuriyetimizin 100. yılında gençlere armağanımız, Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’mizin içinde yer alan Genc-i Âlâ Erişilebilir Kafe’mizi hizmete açıyoruz. Bu iş birliği bizim için çok kıymetli. Özel gereksinim gerektiren bireyler olarak kabul ettiğimiz her engelli hemşerimiz için bu güne kadar ne gerekiyorsa yaptık. Her zaman engelsiz hizmet anlayışıyla her kesimde bu erişebilirliği sağladık. Bugün de bunun bir ayağı olarak, Genc-i Ala Erişilebilir Kafe’mizi hizmete açıyoruz.  Down sendromlu bireylerin de aktif olarak çalışacağı kafede, hem toplumsal farkındalık yaratmayı hem de bu bireylerin sosyal hayata daha fazla katılımını sağlamayı hedefliyoruz. Böyle bir güzel projeye vesile olmaktan çok mutluyuz. Her şeyin en iyisini ve en güzelini hak eden hemşerilerime ve güzel kardeşlerime kafemizin hayırlı olmasını diliyorum. Bugün bizleri yalnız bırakmayan, her alanda bizlere büyük destek sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın başta olmak üzere, +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanımız Belgin Abanoz ve kıymetli yönetimine kafenin açılışında emeği bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Genc-i Âlâ Erişilebilir Kafe’nin açılış kurdelesini protokol ile birlikte down sendromlu gençler kesti.




FOTOĞRAFLAR

M. Yasin ÖZLÜ' nün Kişisel Web Sitesidir.