Başkanımız M. Yasin Özlü´den 15 Temmuz Mesajı



Başiskele Belediye Başkanımız M. Yasin Özlü, 15 Temmuz 2016'da hain darbe girişiminin Türk milletinin destansı direnişiyle önlendiğini hatırlatarak 15 Temmuz'un Türk demokrasi tarihinin dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Başkanımız M. Yasin Özlü, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 8. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

15 Temmuz 2016’da hain terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminde aziz Türk milletinin milli iradesine ve demokrasiye kanı ve canı pahasına sahip çıktığını vurgulayan Başkan Özlü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Küresel şer odaklarına ve onların taşeronluğunu yapan FETÖ’ye karşı, Yüce Rabbimizin yardımı, devletimizin dirayeti, milletimizin cesareti ve kahramanlık ruhuyla elde ettiğimiz destansı zaferimizin 8. yıl dönümü. Aziz milletimiz, tarihin her döneminde olduğu gibi 15 Temmuz 2016 gecesinde de kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bir kez daha omuz omuza verdik. Minarelerden yankılanan salâlar eşliğinde; birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla hep birlikte meydanlara akın ettik. Büyük bir kahramanlık ruhuyla tek vücut olarak hep birlikte vatanımız ve milletimiz üzerinde oynanmak istenen kirli oyunları hep birlikte boşa çıkardık. 15 Temmuz, aziz milletimizin hiç kimsenin boyunduruğu altına girmeyeceğinin, zalimin karşısında asla eğilmeyeceğinin son örneğidir. 15 Temmuz, azmin ve cesaretin zillete ve korkaklığa galebe çaldığı şanlı bir direniş günü oldu.

Milletimizin tankını, tüfeğini ve savaş uçağını yine milletimizin üzerine kullanan hainlere karşı gösterdiğimiz şanlı mücadelede canlarını ve kanlarını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz, kahramanlıklarıyla bizlere Türkiye Yüzyılı için büyük bir ilham kaynağı olmuştur.  Her birinin fedakârlığı, ayağımıza prangalar vurmak isteyen emperyalist güçlere bir ders olmuşken, bizlerin de güçlü bir Türkiye için hep birlikte her alanda çok çalışmamız ve başarılı sonuçlar almamız gerektiğini göstermiştir.  Birlik ve beraberliğimizin gücünü artırarak, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımak için, Türkiye Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz.

15 Temmuz’un 8. yıl dönümünde, ülkemizin dört bir yanındaki vatandaşlarımızla birlikte, bu anlamlı günün hatırasını yaşatmak ve demokrasimize sahip çıkma konusundaki kararlılığımızı pekiştirmek için yine meydanlarda bir arada olacağız. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 15 Temmuz Pazartesi günü saat 20.00'de Sekapark Uçurtma Tepesi'nde yapılacak olan 15 Temmuz Özel Programında ve 16 Temmuz Salı günü saat 21.00'de Başiskele Sahili'nde belediyemizin gerçekleştireceği Türkülerle 15 Temmuz Kahramanlık Ruhu programımızda tüm hemşehrilerimizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere Malazgirt’ten Çanakkale’ye Milli Mücadele’den günümüze dinimiz, vatanımız ve bayrağımız uğruna şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi, ahirete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Hayatta olan bütün gazilerimize ise sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum. Yüce Rabbim her daim devletimizi payidar, aziz milletimizi bahtiyar eylesin. Birlik ve beraberliğimize, huzur ve güvenimize kastedenlere fırsat vermesin.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günümüz kutlu olsun.”




M. Yasin ÖZLÜ' nün Kişisel Web Sitesidir.