Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, TBMM'nin Açılışı’nın 106. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Aziz milletimizin büyük mücadelelerle kazandığı ulusal egemenliğin ve bağımsızlığın bir bayram coşkusu içinde gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yapılan mesajında Başkan Özlü şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıl dönümünü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyorum.
23 Nisan; milletimizin iradesinin her türlü gücün üstünde olduğunu ilan ettiği, bağımsızlık ve egemenliğimizi tüm dünyaya haykırdığı kutlu bir gündür. Aynı zamanda çocuklarımızın, geleceğimizin teminatı olan nesillerimizin ne kadar kıymetli olduğunun en güçlü ifadesidir.
Ancak ne yazık ki son günlerde ülkemizde yaşanan ve hepimizi derinden sarsan okul saldırıları, bizlere bir kez daha aile yapısının, eğitimin ve çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmesinin ne denli hayati olduğunu göstermiştir. Çocuklarımızı sadece akademik olarak değil; sevgiyle, merhametle, milli, manevi ve ahlâki değerlerle donatarak yetiştirmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Aileden başlayan bu eğitim, toplumun tüm kesimlerinin katkısıyla güçlenmelidir.
Öte yandan dünyanın dört bir tarafında, gönül coğrafyalarımızda, özellikle Gazze’de yaşanan insanlık dramı, işgalci İsrail tarafından yapılan saldırılar sonucu masum çocukların hayatlarını kaybetmesi, vicdanlarımızda derin yaralar açmaktadır. Çocukların öldüğü bir dünyada ne barıştan ne de insanlıktan söz edilebilir. Bizler, hangi coğrafyada olursa olsun tüm çocukların yaşama hakkını savunmaya, onların güven içinde, sağlıkla ve zinde büyüyebileceği bir dünya için gayret göstermeye devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle; barışın tüm dünyamıza hâkim olduğu, çocuklarımızın neşeyle gülebildiği, milletimizin birlik ve beraberlik içinde bağımsızlığını ilelebet koruduğu bir gelecek temenni ediyorum.
Başiskele Belediyesi olarak her yıl büyük bir coşkuyla gerçekleştirdiğimiz 23 Nisan etkinliklerimizi, geçen haftalarda bizi derinden üzüntüye sevk eden elim okul saldırıları sebebiyle iptal ettiğimizi de üzülerek ifade etmek isterim. Bu kararı, milletçe yaşadığımız acıya ortak olmak adına aldık.
Bu vesileyle; okul saldırılarında hayatını kaybeden Ayla Kara öğretmenimize ve öğrencilerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı; yaralı öğrencilerimize ise acil şifalar diliyorum.
Tüm çocuklarımız başta olmaz üzere aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı kutluyor; bu güzel ve anlamlı günü yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza armağan eden Gazi Mutafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”